ELIKAGAIEN SEGURTASUNAREN ARLOKO BETEKIZUNAK ARRANTZA SEKOTAREAN – ELIKA 2014
Atal honetan, ekoizpen primarioko langileek eta elikagaiak eraldatzeko industriakoek ezagutu eta aplikatu ahalko dituzte eguneroko ekintzan bete beharreko elikagaien segurtasuneko alderdiak.
Bi informazio maila egongo dira, honako hauei zuzenduta:
- ELIKAGAIEN INDUSTRIARI: Bertan, hainbat gairi buruzko informazioa egongo da: osasun baimena eta berori lortzea, autokontrol sistema zer den eta nola ezar daitekeen, trazabilitatea jarraitzeko erregistratu beharreko datuak, legerian jasotako kutsatzaileen mugak eta produktuak nola etiketatu behar diren.
- EKOIZPEN PRIMARIOARI: Hemen aurkituko duzun informazioak honako hauek ezagutzen lagunduko dizu: itsasontziak izan behar dituzten instalazioak, eraman behar diren dokumentuak eta nola egin behar den arrainaren manipulazioa; baita ere arrainaren kontserbazio-baldintzak, nola saihestu Anisakis bezalako parasitoak eta zer baldintza bete behar diren trazabilitatea mantentzeko arrantza kate osoan.
Sartu ELIKAGAIEN SEGURTASUNAREN ARLOKO BETEKIZUNAK ARRANTZA SEKTOREAN